2018-2019 Güz Dönemi Ders Kayıtları Hakkında

Yayınlanma Tarihi: 05-09-2018

Tüm Lisans Öğrencilerinin Dikkatine,
Güz dönemi ders kayıtları ile bazı açıklamalarımız bulunmaktadır:

– Önşart olarak yazılan bir dersten kalınması durumunda, önşartı olduğu üst sınıftaki / ileri dönemdeki diğer derse kayıt yaptırılamayacaktır.
– Tüm bölüm öğrencilerinin staj dersleri toplam 12 AKTS olacak şekilde transkriptlerinde güncellenmiştir.
– İş Sağlığı ve Güvenliği 1 – 2 (ISG 4001- ISG 4002) derslerini, 2015-2016 Güz döneminden sonra (yani Eylül 2015 ve sonraki yıllarda) resmi olarak 1. sınıfa başlamış tüm öğrencilerin alması zorunludur. Bu kuralı sağlayan tüm öğrencilerin transkriptlerine bu yeni dersler eklenmiştir.
– Mezuniyet için toplam 240 AKTS almanız gerektiğinden, son döneminde veya son iki döneminde olan 4. Sınıf ve uzatmalı öğrencilerimiz fazladan bölüm seçmeli dersi alabileceklerdir. Bu durumdaki öğrencilerin ekteki dilekçeyi danışmanlarına da imzalatarak TERCİHEN kayıt haftası öncesinde Öğrenci İşlerine şahsen ya da faks çekerek iletmeleri gerekmektedir. Kayıt başlamadan önce bu dilekçeyi vermeniz, kayıt günü DEBIS tarafından talep ettiğiniz fazladan dersleri seçebilmenize (kaydınızı bozup tekrar başlatmadan) olanak sağlayacaktır. Dilekçede “Yapılması İstenen Kredi Artırım Miktarı” kısmına, fazladan almak istediğiniz her bir seçmeli ders için 3 kredi yazmanız gerekiyor. Örneğin fazladan 2 seçmeli ders alacak bir öğrenci bu kısma “6 Kredi (2 seçmeli ders)” yazmalıdır.
– Fazladan alınan her 4. Sınıf seçmeli dersinden öğrencinin geçme zorunluluğu vardır. Örneğin, güz döneminde fazladan alınan 1 seçmeli dersten kalmanız durumunda, bahar döneminde tekrar fazladan 1 seçmeli ders almanıza sistem doğrudan izin verecektir. Böyle bir durumda bahar dönemi başında kaldığınız 1 seçmeli ders yerine, fazladan başka bir seçmeli ders alabilmek için tekrar ekteki dilekçeyi vermenize gerek yoktur.
– Öğretim planında 7. ve 8. dönemlerde dönem bazında 3, toplamda 6 bölüm seçmeli dersinin alınması zorunludur. Dönem bazında zorunlu olan bu 3 seçmeli ders, güz ve bahar dönemleri arasında transfer edilemez. Örneğin güz döneminde 4, bahar döneminde 2 seçmeli ders alınamaz. Lütfen bu gibi istekleriniz için ekteki dilekçeyi doldurmayın, yönetmelik gereği bu kural bozulamaz.
– Dekanlık yönetiminin, gelecek haftalarda kendi web sayfası üzerinden ilan edeceği ders kayıt tarihlerini ve detaylı kayıt kurallarını lütfen dikkatlice inceleyiniz.

Hepinize başarılı bir dönem diliyoruz.

bolum_secmeli_ders_kredisi_artirimi_dilekcesi