2017-2018 Güz Dönemi Ders Kayıtları Hakkında

Yayınlanma Tarihi: 08-09-2017

Tüm Lisans Öğrencilerinin Dikkatine,
Bölümün 2017-2018 yılından itibaren geçerli olmak üzere öğretim planı güncellenmiştir (bakınız 27 Mayıs 2017 tarihli duyuru). Bölüm Başkanlığı ve Öğrenci İşlerine bireysel eposta yazmadan önce lütfen aşağıdaki açıklamaları okuyunuz:

– DEBIS üzerinde tüm öğrencilerin transkriptleri bu hafta içinde güncellendi. Başarısız olunan bölüm dersleri “Almadı” olarak işaretlendi. Bu durumda bir yanlışlık yoktur, bu derslere açıldıkları ilk dönemde tekrar kayıtlanmanız gerekiyor.
– Önşart olarak yazılan dersten kalınması durumunda, önşartı olduğu üst sınıftaki / ileri dönemdeki diğer derse kayıt yaptırılamayacaktır.
– Zorunlu durumlardan dolayı bazı derslerin AKTS’leri değiştiği için, mezuniyet döneminde / yılında olan öğrencilerin alması gereken AKTS artmış olabilir. 2012-2013 öğretim yılından itibaren 1. Sınıfa başlayan öğrenciler, mezun olabilmek için stajlar dahil 240 AKTS’yi tamamlamak zorundadırlar. Eksik kalan AKTS’ler bölüm 4. Sınıf seçmeli derslerine kayıt olarak tamamlanacaktır. Öğretim planı bu sene güncellendiği için ve bu durum özel olarak yönetmelikte tanımlanamayacağı için, 240 AKTS kuralına istisna yapılamaz.
– Yeni öğretim planı D.E.Ü. Senatosu’nda Mayıs 2017’de bu haliyle onaylandığı için, bu sene içinde Bölüm olarak herhangi bir değişiklik yapma hakkımız bulunmuyor.
– Bu sene ilk defa 3. Sınıfa başlayacak öğrencilerin transkriptlerine CME 2203 dersi 3. dönemde “Almadı” olarak işlendi, bu durumda bir yanlışlık bulunmuyor (İntibak esaslarına bakınız). Öncelikle sistem bu zorunlu dersi almanız için kayıt ekranınıza getirecektir. Olabildiğince çakışmaları azaltmak ve CME 32XX kodlu zorunlu dersleri de alabilmeniz için, dersleri uygun şubelerinden almanız tavsiye ediyoruz.
– 2017 Yaz döneminde yapılan stajlarının kaç AKTS olarak işleneceği konusunu Öğrenci İşleri ile görüşmeniz tavsiye olunur.
Hepinize başarılı bir dönem diliyoruz.