Tarihçe

Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, kurucu Başkan Prof. Dr. Esen ÖZKARAHAN tarafından 1994 yılında kurulmuştur. Lisans eğitimi 1995 yılında başlamıştır. Programın eğitim dili ingilizcedir. İngilizce yeterlilik sınavını geçemeyen öğrenciler hazırlık sınıfı okumak zorundadır. Eğitim, 2007 yılına kadar klasik sistemle sürdürülmüş, 2007-2008 öğretim yılından sonra Projeye / Probleme Dayalı Öğrenim sistemi benimsenmiştir. Son durumda ise, bağıl not sistemi dahilinde grup ve bireysel uygulamalar ile yazılı sınavlar yanında ödev ve projelere dayalı bir değerlendirme sistemi uygulanmaktadır. Kuruluşundan bu yana Örgün Eğitim programı uygulanmıştır. Lisans eğitiminin yanı sıra Fen Bilimleri Enstitüsünde Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi verilmektedir. Lisansüstü programların eğitim dili İngilizcedir.