Stajım bittikten sonra ne yapmam gerekir?

Yayınlanma Tarihi: 13-02-2020

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Staj Sonrası Belgelerin Onaylanması ve Staj Raporlarının Teslim Süreci

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 virüs salgını nedeniyle, öğrencilerimizin Staj Raporlarını (Staj Defterlerini) Staj Komisyonu’na kargo ile göndermesi veya elden teslim etmeleri, virüs bulaşma olasılığını artırmaktadır. Bu nedenle gerek öğrencilerimizin, gerekse de kurum çalışanlarının sağlığını korumak amacıyla staj ile ilgili belgelerin hazırlanması, onaylanması; Staj Raporlarının onaylanması ve tüm belgelerin Staj Komisyonuna tesliminde aşağıda belirtilen süreçler uygulanmaktadır.

SÜREÇ

Staj raporunun hazırlanması, onaylanması ve teslimi

1. Öğrenci staj raporunu tamamladıktan sonra staj yapılan kurumun Staj Sorumlusu tarafından
    1. Staj Sicil Formunun “Çalıştığı Bölümler ve Yapılan İşler” bölümü ile “Not” ve “Düşünceler” bölümleri doldurulur.
    2. Staj Raporu incelenerek sayfaları imzalanır.
  2. Staj Sicil Formunun “Onay” bölümünde Staj Sorumlusunun (İşyeri Yöneticisi bölümü) ve Kurum Müdürünün imzası ve mühürü alınır.
  3. Stajın uzaktan gerçekleştirilmesi durumunda Madde 1 ve 2’deki işlemler elektronik olarak yapılabilir. Bu işlem, PDF dosyası üzerinde değişiklik yapılarak ve bilgi girilerek gerçekleştirilebileceği gibi, yazıcıdan çıkartılmış belge üzerinde el ile de yapılabilir. “Onay” işlemi, belgenin dijital olarak imzalanması ile de gerçekleştirilebilir ve bu durumda evrak üzerinde mühür basılması uygulanmayabilir. Buradaki uygulama şekli, stajın gerçekleştirildiği işyerinin takdir, yetki ve sorumluluğundadır.
  4. Stajın uzaktan gerçekleştirilmesi durumundaİşyeri Staj Sorumlusu;
    1. Öncelikle Staj Sicil Formunun ve Staj Raporunun tümünün HASH kodunu oluşturur.
    2. Bölüm Staj Komisyonu üyesine “tüm süreçle ilgili bilgisi olduğu” ve Staj Raporunun kendisi tarafından onaylandığı” ile ilgili bir e-posta gönderir.
    3. Bu e-posta içerisine Staj Sicil Formunun ve Staj Raporunun HASH kodunu da ekler. HASH kodunun oluşturulmasında, Staj Komisyonu’nun belirttiği HASH kodu oluşturulma yöntemi (aşağıda belirtilmiştir) kullanılır.
    1. İşyerinin Staj Sicil Formunu kendisinin göndermesini tercih etmesi durumunda Staj Sicil Formunu da e-posta ekinde gönderir.
    2. İşyerinin Staj Sicil Formunu kendisinin göndermesini tercih etmemesi durumunda Staj Sicil Formu ve Staj Raporunu öğrenciye teslim eder ve öğrenci bu belgeleri OnlineDEU (Sakai) sistemi Staj Dersinde ilgili yere yükler. Dosyaların okunabilir olması öğrencinin sorumluluğundadır.
  1. Staj Sicil Formu ve Staj Raporu çıktı alınarak onaylatılmış iseher iki belge de öğrenci tarafından ayrı ayrı taranırPDF biçimine dönüştürülür ve öğrenci her iki dosyayı da OnlineDEU (Sakai) sistemi Staj Dersinde ilgili yere yükler. Dosyaların okunabilir olması öğrencinin sorumluluğundadır.

HASH Kodunun Alınması

Windows için PowerShell (Windows 10 görev çubuğunda  Windows PowerShell aratarak komut satırını başlatınız.)

Get-FileHash

[-Path] <String[]>

[[-Algorithm] <String>]

[<CommonParameters>]