Staj Belgelerinin Onaylanması ve Staj Dosyalarının Teslim Süreci Hakkında Duyuru

Yayınlanma Tarihi: 18-09-2020

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Güncellenme tarihi: 06.10.2020

Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 virüs salgını ve son dönemlerde giderek artan vaka sayıları nedeniyle, öğrencilerimizin Staj Raporlarını Staj Komisyonu’na kargo ile göndermesi veya elden teslim etmeleri, virüs bulaşma olasılığını artırmaktadır. Bu nedenle gerek öğrencilerimizin, gerekse de kurum çalışanlarının sağlığını korumak amacıyla 2019-2020 Bahar Yarıyılından başlamak üzere, staj ile ilgili belgelerin hazırlanması, onaylanması, Staj Raporlarının (Staj Defterlerinin) onaylanması ve tüm belgelerin Staj Komisyonu’na tesliminde aşağıda belirtilen süreçler uygulanacaktır.

SÜREÇ

Öğrencinin staj raporunun hazırlanması, onaylanması ve teslimi

1. Staj yapılan kurumun Staj Sorumlusu tarafından
    1. Staj Sicil Formu’nun “Çalıştığı Bölümler ve Yapılan İşler” bölümü ile “Not” ve “Düşünceler” bölümleri doldurulur.
    2. “Staj Raporu (Staj Defteri)” incelenerek sayfaları imzalanır.
  1. “Staj Sicil Formu”nun “Onay” bölümünde Staj Sorumlusunun (İşyeri Yöneticisi bölümü) ve Kurum Müdürü’nün imzası ve mühürü alınır.
  1. Stajın uzaktan gerçekleştirilmesi durumunda Madde 1 ve 2’deki işlemler elektronik olarak yapılabilir. Bu işlem, PDF dosyası üzerinde değişiklik yapılarak ve bilgi girilerek gerçekleştirilebileceği gibi, yazıcıdan çıkartılmış belge üzerinde el ile de yapılabilir. “Onay” işlemi, belgenin dijital olarak imzalanması ile de gerçekleştirilebilir ve bu durumda evrak üzerinde mühür basılması uygulanmayabilir. Buradaki uygulama şekli, stajın gerçekleştirildiği işyerinin takdir, yetki ve sorumluluğundadır.
  1. Stajın uzaktan gerçekleştirilmesi durumunda, İşyeri Staj Sorumlusu;
    1. Öncelikle “Staj Sicil Formu”nun ve “Staj Raporu”nun tümünün HASH kodunu oluşturur.
    2. Bölüm Staj Komisyonu üyesine “tüm süreçle ilgili bilgisi olduğu” ve “Staj Raporu’nun kendisi tarafından onaylandığı” ile ilgili bir e-posta gönderir.
    3. Bu e-posta içerisine “Staj Sicil Formu”nun ve “Staj Raporu”nun HASH kodunu da ekler. HASH kodunun oluşturulmasında, Staj Komisyonu’nun belirttiği HASH kodu oluşturulma yöntemi kullanılır.
    4. İşyerinin “Staj Sicil Formu”nu kendisinin göndermesini tercih etmesi durumunda “Staj Sicil Formu”nu da e-posta ekinde gönderir.

İşyeri staj sorumlusunun e-posta atabileceği staj komisyon üyeleri e-posta adresleri:

elife.ozturk@deu.edu.tr –> Araş. Gör. Elife Öztürk Kıyak
      goksu.tuysuzoglu@deu.edu.tr–> Araş. Gör. Göksu Tüysüzoğlu
      ozge.kart@deu.edu.tr –> Araş. Gör. Dr. Özge Kart
      ilker.kalayci@deu.edu.tr –> Araş. Gör. İlker Kalaycı
      ozlem.yerlikaya@deu.edu.tr –> Araş. Gör. Özlem Şeker

Bu e-posta adresleri dışındaki adreslere gönderilen e-postalar kabul edilmeyecektir.

5. İşyerinin “Staj Sicil Formu”nu kendisinin göndermesini tercih etmemesi durumunda “Staj Sicil Formu” ve “Staj Raporu”nu öğrenciye teslim eder ve ve öğrenci bu belgeleri Sakai sistemine yükler. Dosyaların okunabilir olması öğrencinin sorumluluğundadır.
  2. “Staj Sicil Formu” ve “Staj Raporu” çıktı alınarak onaylatılmış ise, her iki belge de öğrenci tarafından ayrı ayrı taranır, PDF biçimine dönüştürülür ve Sakai sistemine yüklenir. Dosyaların okunabilir olması öğrencinin sorumluluğundadır.

HASH Kodu Oluşturma Yöntemi

Windows için PowerShell Kullanarak

(Windows 10 görev çubuğunda Windows PowerShell aratarak komut satırını başlatınız.)

Get-FileHash

[-Path] <String[]>

[[-Algorithm] <String>]

[<CommonParameters>]